«
»

Okategoriserat

Att välja statistikprogram

2011.10.21 | Comment?

Många väljer Google Analytics för att det är det bästa man kan få gratis. Men är det verkligen så? Är det bäst och är det gratis? Visst får man riktigt bra statistik, det är ganska lättanvänt och har många funktioner och möjligheter. Man betalar inget för att använda det, men samtidigt ger man Google ett ännu större underlag för sitt kommande världsherravälde (överdrift?) vilket de är enormt duktiga på att använda och omvandla till reda pengar.

Jag själv använder GA på några av mina sajter, mest för att jag en gång i tiden började använda det och för att jag känner att på just de sajterna skadar det inte att ha ett komplett underlag som sträcker sig långt tillbaka i tiden.

StatcounterMen på större delen har jag valt ett annat alternativ – Statcounter. SC ger mig de grundläggande data som jag behöver för sajterna i mitt nätverk plus att det har en annan mycket stor fördel just när man bygger ett eget nätverk – det lämnar inga fotspår som kan bindas ihop tillbaka till just mig. Alla andra statistikprogram jag kikat på lämnar någon form av ID som gör att man kan binda ihop de som finns i samma nätverk – det passar inte mig för det mesta…

Till SC finns dessutom en plugin till WordPress så det går snabbt och lätt att komma igång med det 🙂

Ett annat alternativ till GA som jag läst mycket gott om är Piwik, men det har jag inte testat ännu. Det ser ut att vara ett riktigt bra alternativ, men såvitt jag sett så lämnar det fotspår varför det inte passar så bra till mina nätverk, men kanske kan det fungera istället för GA på de av mina sajter där det används.

 

Taggar:, , ,

Vad tycker du?

Skriv vad du tycker här nedan eller trackbacka från din egen sajt. Prenumerera på kommentarerna.

Var trevlig, håll det snyggt, håll dig till ämnet och ingen spam tack

Du kan använda dessa taggar:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

:

:

:


«
»