«
»

Affärsidéer

10 helt galna idéer som gjort andra rika

2009.09.16 | 7 Comments

Ibland får man idéer om hur man skulle kunna tjäna oerhört mycket pengar på ganska lite jobb eller i alla fall drömmer man lite om det….  Jag får dem och jag är ganska säker att även du får dem ibland. Problemet är att vi alldeles för sällan tror på dessa mer eller mindre galna idéer, därför dör de oftast i papperskorgen.  Kanske det är dags att ändra på det nu…??

Nedan presenteras 10 helt galna idéer som gjort andra rika och jag är 100% säker på att du liksom jag skulle sågat dem och placerat dem i papperskorgen om du fått dem sittandes hemma på kammaren. Eller?

1. Million Dollar Homepage

1 000 000 pixlar till en kostnad av $1 per pixel – troligtvis den på pappret dummaste idén för en verksamhet online som någon någonsin kunnat komma på. Alex Tew, 21-åringen som kom på denna helt galna idé är numera miljonär.

2. PickyDomains

Skulle du betala någon för att komma på ett domännamn åt dig? Knappast! Ändå, att hitta på domännamn åt andra är en blomstrande “industri”. PickyDomains har just nu en väntelista på personer som vill betala för att de ska hitta på ett coolt domännamn som är lätt att komma ihåg.

3. Doggles

Glasögon för hundar! Kan det bli mer galet än så? Japp, det kan det – man kan vara en av dem som köper det…  Doggles säljer glasögon till hundar via sin webbshop och finns i djurshoppar lite här och var i världen.

4. LaserMonks

LaserMonks.com är ett vinstdrivande dotterbolag till Cistercian Abbey of Our Lady i Spring Bank. Munkklostret i bergen i Monroe County gör återfyllning på dina bläckpatroner. Hallelujah!! 2005 års omsättning var 2,5 miljoner dollar! Prisa Herren.

5. AntennaBalls

Det går inte att sälja antennbollar på Internet, så är det! Och om någon skulle vara dum nog att försöka skulle denne absolut inte bli rik. Jason Wall var dum nog att göra det och blev miljonär på kuppen.

6. FitDeck

Skapa en kortlek som visar övningar för att träna upp din kropp och sälj den sen på nätet för $19. Säkert många som kommer betala så mycket för så lite….  Ägaren Phil Black har idag en försäljning på nästan $5 000 000.

7. PositivesDating.Com

Vad sägs om att gå på dejt med en HIV-positiv person? Hos PositivesDating finns tusentals personer registrerade som är HIV-positiva men som ändå vill dejta. Perfekt att dejta varandra!

8. Designer Diaper Bags

Christie Rein tröttnade på att dra omkring med blöjor i fryspåsar i väskan för att förhindra att de gick sönder. Hon villa ha något snyggt och stilfullt och skapade därför en blöjpåse stor nog för 2-4 blöjor och våtservetter. 22 olika stilar på blöjpåsarna räcker till en succé som finns att köpa online och i affärer lite varstans.

9. SantaMail

Vad sägs om denna briljanta idé? Skaffa en postadress i North Pole – Alaska, och låtsas att du är Jultomten. Låt sedan föräldrar betala $10 för varje brev du skickar till deras barn. Sedan 2001 har Byron Reese skickat mer än 200 000 brev – vilket gjort honom till miljonär.

10. Lucky Wishbone Co.

Falska önskeben. En idé som måste floppa…  Vem i hela världen behöver falska önskeben i plast?? Tydligen ganska många har det visat sig eftersom de producerar 30 000 såna – dagligen!

Fritt översatt från: nichegeek.com

Taggar:, ,

7 kommentarer

Vad tycker du?

Skriv vad du tycker här nedan eller trackbacka från din egen sajt. Prenumerera på kommentarerna.

Var trevlig, håll det snyggt, håll dig till ämnet och ingen spam tack

Du kan använda dessa taggar:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

:

:

:


«
»