«
»

Okategoriserat

Artikelkataloger – vem är “bäst”?

2012.01.20 | 19 Comments

Jag har tidigare skrivit lite om artikelkataloger och senast skrev jag att jag skulle göra en lite mer omfattande undersökning av hur ofta katalogerna cachas, dvs besöks av Google.

Vad jag gjort är att kolla upp sajternas datum på cache (enligt Google) vid 5 tillfällen samt kollat DA (Domain Authority enligt OpenSiteExplorer), PR (PageRank enligt Google) vid första och sista check. De kommentarer som kommit in om olika kataloger finns i arket.

Tyvärr har inte tid funnits att skicka in artiklar till respektive katalog för att ta reda på hur lång tid det tar att bli godkänd med en artikel, jag vet av erfarenhet att det kan ta allt från minuter till veckor på olika kataloger. Kanske det kan bli ett kompletterande test någon gång, men alla som har kännedom får gärna kommentera så kan jag lägga till den infon.

Jag har sammanställt detta i ett ark som hittas här

Ser man till resultatet så finns där en handfull artikelkataloger som Google visar ett större intresse för – de är grönmarkerade och samtliga har i detta lilla test indexeringstid under 24 timmar.

Artikelzonen.com indexeras oftast av dem alla, men de verkar inte godkänna nyregistreringar så det går inte att publicera artiklar hos dem (om man inte köper en artikel av dem i ArtZon).

Edit: Daniel har kommenterat “Artikelzonen.com har fri registrering för alla skribenter, utan några kostnader. ArtZon är en extratjänst för den som vill minimera jobbet. Registreringen är manuellt kontrollerad för att minimera spam.” 

Svenska-artiklar.se är näst snabbast, men när jag läser på deras sajt att de har 12638 författare registrerade men endast 567 artiklar publicerade blir jag lite fundersam. De tar dessutom emot artiklar på både svenska och engelska av någon anledning..?!?

Halsoartiklar.se indexeras även den snabbt, men är nischad mot hälsa/friskvård vilket inte passar alla.

Edit: Stefan har kommenterat ” även om fokus ligger på hälsa så accepterar jag många ämnen så länge det håller hög kvalité

Researtiklar.se är den sista av katalogerna som indexeras varje dygn, men även den är en nischad katalog men mot resor istället.

Artikelkatalogen jag rekommenderar…

Den katalog som indexeras snabbast i kombination med att ta emot artiklar inom olika ämnen och dessutom ser ut att vara aktiv är Artikelparadis.se, vilket för tillfället blir den artikelkatalog jag rekommenderar om man skriver bredare än hälsa och resor.

Mitt eget bidrag till denna lilla dust – artikelkatalog.se – är nyligen uppsatt och en del jobb kvarstår, men jag kan åtminstone lova att bra skrivna artiklar kommer att publiceras någorlunda snabbt – så välkomna att skicka in artiklar så ska jag jobba på att förbättra siffrorna för sajten

Edit: Min rekommendation bygger helt på de siffror jag fått fram genom detta test, andra aspekter har inte tagits i beaktande så egentligen borde jag kanske varit mer försiktig eller testat mer innan jag rekommenderat

Taggar:, , ,

19 kommentarer

Vad tycker du?

Skriv vad du tycker här nedan eller trackbacka från din egen sajt. Prenumerera på kommentarerna.

Var trevlig, håll det snyggt, håll dig till ämnet och ingen spam tack

Du kan använda dessa taggar:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

:

:

:


«
»