«
»

BlueCow

Diversifiera verksamheten

2008.09.03 | Comment?

Likt många andra trillade jag in i en nisch där huvudinkomsterna kommer ifrån, men för att säkra upp tillvaron tänker jag försöka hitta fler nischer – på så sätt står jag stabilare om ett ben vacklar. Hur många ben bör man då ha? Likt en stol skulle jag säga minst 3 för att vara stabilt och högst 6 för att inte bli alltför många men svaga ben. För egen del kommer jag försöka hitta 5 ben att stå på.

Två ben är redan beslutade, men kan och ska givetvis utvecklas vidare:

  • Spel (än så länge “bara” bingo)
  • Webbkataloger (blott 5, semi-aktiva)

Utöver dessa ska jag försöka hitta 1-3 ytterligare ben som genererar inkomster innan jag är nöjd. Jag har en del tankar om inom vilka områden dessa bör finnas, men mer information måste grävas fram först.

Hur ser då dröm-nisherna ut?

Jag skulle helst vilja finnas inom 5 nischer varav 2 tar sikte på högkonjunktur, 2 på lågkonjunktur och 1 som är mer eller mindre oberoende av konjunkturläget. Samtliga är mer eller mindre lätta att identifiera, problemet blir snarare att hitta nischer där:

  • jag har åtminstone grundläggande kunskaper
  • det finns möjlighet att tjäna pengar
  • konkurrensen är möjlig att bemästra

Tittar man på hur samhället utvecklas och hur användandet av Internet utvecklas så är det lätt att få sajtidéer, men de faller oftast på någon av punkterna ovan för att vara passande för mig. Å andra sidan kan man ju alltid ha sidoprojekt bara för att det är roligt – allt måste inte generera pengar.

Taggar:, ,

Vad tycker du?

Skriv vad du tycker här nedan eller trackbacka från din egen sajt. Prenumerera på kommentarerna.

Var trevlig, håll det snyggt, håll dig till ämnet och ingen spam tack

Du kan använda dessa taggar:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

:

:

:


«
»