«
»

Okategoriserat

Fredagstipset: Gserp till sökordsanalys

2012.01.13 | 12 Comments

De allra flesta känner säkert redan till och har testat Gserp, de allra flesta förmodligen för att ta reda på sin position i SERPen. Gserp är riktigt bra på just det men kan med fördel även användas när du vill hitta nya nyckelord att ranka på. Om man tänker på vilka som använder Gserp så är det inte riktigt Svenne Svensson, utan huvuddelen av sökningarna torde komma från andra som jobbar med webben – det är just det som är det fina. Dessa andra personer undersöker sina positioner på ord/fraser som de anser viktiga att synas på – och förmodligen är just samma ord/fraser intressanta även för dig!

Låt oss som exempel säga att jag driver en sajt om håravfall, då kollar jag det ordet och hittar ett flertal sajter som innehåller information om just håravfall. Väljer en av sajterna och söker på den tillsammans med önskat sökord som ger mig detta resultat. En fin lista med sajter som rankar på mitt sökord. Om jag klickar upp alla sajter i resultatet (via ) så får jag upp en diger lista med bra information – det vill säga ord/fraser som just den sajten är synlig på efter att någon sökt just den frasen.

Exempelvis kan det se ut så här:

stoppaharavfall.se är ofta förekommande i sökningar på:

håravfall, mot håravfall, tappa hår, kvinnligt håravfall, manligt håravfall, tappar hår, tappa håret, stoppa håravfall, håravfall behandling, ärftligt håravfall, hårtransplantationer, tappat hår, kur mot håravfall, hårtransplantation kostnad, medicin mot håravfall, hårprodu, schampo håravfall, schampo, tunnhårig, håravfall.se, haravfall, behandling håravfall, hårlaser

Whoops! Helt plötsligt har du 22 ytterligare ord/fraser som någon tyckt är intressant att kolla position på. Jobbar man sig igenom hela resultatlistan så kommer man hitta betydligt fler ord.

Om man kopierar in de ord man får fram i ett Excel-ark, dubletter eller icke, och därefter räknar hur många det finns av varje så har du dessutom en liten topplista över vilka ord som flest anser viktiga.
Hur du ska tolka det resultatet är upp till dig att fundera ut 😉

Om du tyckte det var läsvärt får du gärna Pusha

Avslutningsvis vill jag bara säga; sorry Tomaz 😉

Taggar:, , , ,

12 kommentarer

Vad tycker du?

Skriv vad du tycker här nedan eller trackbacka från din egen sajt. Prenumerera på kommentarerna.

Var trevlig, håll det snyggt, håll dig till ämnet och ingen spam tack

Du kan använda dessa taggar:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

:

:

:


«
»