«
»

Okategoriserat

Gör Gmail säkrare och effektivare

2014.12.26 | Comment?

Många är vi som använder Gmail, både till privat och jobbrelaterat mejlande. För mig fungerar Gmail fantastiskt bra, men jag har upptäckt ett par tillägg som gör det än mer effektivt och funktionellt.

Mailstore – för backup

mailstore-logoChansen att Gmail ska försvinna från marknaden är minimal och att det skulle försvinna utan förvarning får man säga är otänkbart. Eller..? Troligen är det just så att vi litar på att tjänsten alltid kommer finnas och därmed har man en trygg lösning för att behålla sina mejl. Men tänk om något annat händer, tänk om du helt plötsligt stängs ute från ditt konto, då spelar det ingen roll om tjänsten finns kvar i all evighet.

Just att stängas ute från kontot har hänt ett antal personer och även om det för det mesta löser sig och man återfår kontot efter en tid så finns möjligheten att även ditt konto kan tas över och användas för saker som gör att ditt konto stängs. Ett sätt att skydda sig är så klart att slå på 2-stegsverifieringen vilket försvårar för andra att ta över ditt konto, ett annat är att se till att ha backup – det är här Mailstore kommer in i bilden.

Mailstore är ett program som ligger på din (Windows)-dator och tar en backup på Gmail, Yahoo eller någon av ett flertal andra tjänster. Backup-datan har du därefter lokalt och kan återställa den eller öppna den lokalt i din e-postklient på ett enkelt sätt.

Bästa sättet att nyttja Mailstore är såklart att schemalägga backup så den verkligen blir av!

Lyckligtvis har jag ännu inte behövt använda den backup jag har, men den dagen det möjligen händer så kommer jag vara oerhört tacksam över att jag använt Mailstore!

Boomerang for Gmail – för påminnelser och uppföljning (..och annat)

Boomerang-Gmail-LogoJag är tacksam över att ha funnit Boomerang for Gmail, oerhört tacksam! Tidigare hade jag flera mer eller mindre märkliga system för att kunna följa upp diverse olika mejl, det jag använde mest var att lägga en påminnelse i kalendern när jag behövde titta till en mejlkonversation. Som ni förstår blev kalendern snart inte rolig att titta på…
Tack vare BFG så har detta effektiviserats oerhört mycket – ett klick eller två och jag blir automatiskt påmind när det är dags att titta till en konversation igen. Underbart!!

Exempel på hur jag använder BFG:

  1. Jag mejlar någon som jag behöver ett svar från. Klickar BFG att påminna mig om mejlet om 4 dagar och sen kan jag släppa det ur minnet och slipper se det i inboxen. Om jag efter 4 dagar inte fått svar så dyker mejlet upp i inboxen igen – likt en boomerang.
  2. Jag får en förfrågan som jag ska svara på, men först behöver jag lite uppgifter som jag vet kommer under dagen. Klickar BFG att påminna mig igen imorgon och kan släppas ur minnet.

BFG kan även användas till att schemalägga e-post, så det skickas vid en fastställd tidpunkt. En funktion jag inte nyttjat, men som kan vara användbar för andra.

BFG är ett tillägg till webbläsaren och om man använder det mer än 10 gånger behöver man betala $5 per månad för tjänsten. Mycket väl investerade pengar!!

Jag har använt BFG drygt ett år nu och jag kan inte tillräckligt rekommendera detta till dig som använder Gmail och har ett behov av att följa upp mejl på något sätt. Testa och du kommer fastna!

Sidekick – för uppföljning och läskvittens

sidekick-logoSidekick har jag bara använt två månader, men jag känner ändå att det varit till stor nytta under denna korta tid. Sidekick visar när ett mejl öppnas och kan även visa när någon klickar på en länk som mejlats över. Smidigt och man får en bra överblick på vilka som kanske behöver påminnas ytterligare…

Sidekick lägger sig som en sidopanel till höger och visar information om de senaste händelserna där en kontakt interagerat och kan även visa viss information från sociala medier.

Även Sidekick är ett tillägg till webbläsaren och kostar $10 per månad.

 

Jag är övertygad om att det finns fler bra tillägg som gör Gmail ännu bättre, vilka kan du tipsa om?

Taggar:, , , ,

Vad tycker du?

Skriv vad du tycker här nedan eller trackbacka från din egen sajt. Prenumerera på kommentarerna.

Var trevlig, håll det snyggt, håll dig till ämnet och ingen spam tack

Du kan använda dessa taggar:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

:

:

:


«
»