«
»

Okategoriserat

Godbitar från veckan som gått

2011.11.18 | 6 Comments

Jag både älskar och hatar Google Reader…

Jag älskar Reader för att den underlättar för mig att följa med i det mesta som sker – eller åtminstone det jag väljer att följa. Tyvärr missar jag oerhört mycket “riktiga nyheter” eftersom jag inte följer några av tidningarnas nyhetsflöden längre

Jag hatar Reader för att den tar oerhört mycket tid och leder till viss frustration när det ständigt finns oläst material.

I slutändan blir det trots allt kärleken som vinner – som vanligt 😉

Stefan Nilsson från bland annat Affiliatenytt har insett problemen med RSS och gjorde något jag knappast kommer göra – 19 dagar utan RSS och för att göra det ännu jävligare skippade han även sockret under samma period. Starkt jobbat!
Stefan är en av de jag läser allra flitigast, han är helt klart duktig på det han gör. Han lyckas dessutom skriva bloggposter som får en att undra över var han hittar både tiden, inspirationen, motivationen och kunskapen.
Nu senast skrev han att SEO är död vilket diskuteras friskt även på SEO-forum. Jag både håller med och inte i det han skriver – det minsta man kan säga är att SEO ständigt utvecklas och när det gäller SERPen hos Google så kan man undra hur den i slutändan kommer se ut…
Om du inte läst bloggningen och diskussionerna ännu – gör det!

Nu fastnade jag lite på Stefan när jag egentligen tänkte bjuda på det göttaste jag hittat i min Reader från senaste tiden

Mina vänner på Dream Builders har lanserat två verktyg –  en för valutakurser och en för att hantera tidsskillnad – för att stötta deras sajt Resebokningen.se som vi snart hoppas se i toppen på Internetworlds Topp 100-lista i kategorin resor

Nabil är åter och jag får nog säga tyvärr…  Han hade ett uppslag som han sa sig tro på starkt, baserat på hur skolan/samhället ser ut och tyvärr även personlig erfarenhet.

I ärlighetens namn hade jag trott att om han verkligen brann för sin idé så hade han jobbat och lobbat än mer för den, eventuellt i kombination med smärre förändringar för att anpassa idén till de förutsättningar som finns och sedan utvecklat det vidare. Såklart det är tungt att skolorna tackar nej men det finns fortfarande åtskilliga dörrar att knacka på även utanför Göteborgsområdet. Mobbning är ett stort problem och alla initiativ för att minska det är både hedervärt och vackert!

Om Nabil väljer att lägga sin idé i ryggsäcken är jag övertygad om att det inte dröjer innan han har något på gång igen – den killen kommer nog alltid landa på fötterna!

Kristoffer Wedholm har skrivit om att anlita en SEO-konsult och diskuterar även huruvida SEO är en oetisk bransch. Lyckligtvis kommer jag varken anlita andra eller hyra ut mina tjänster så jag behöver bara ta ansvar för min egen sömn när det handlar om hur etiskt jag sköter min SEO. Klart läsvärt!

Min vän Jonny ElofssonSveriges bästa affiliatenätverk Adrecord har intervjuats av Christian Rudolf i hans serie av intervjuer med entreprenörer. Kika gärna på dessa videos och de främst såklart den med Jonny!

Andreas Johansson på Superaffiliate har tyckt till om product feeds vilka tyvärr ofta saknar vitala data och emellanåt är rent eländiga i sin information. Jag kan se fördelen med att sätta upp sajter baserade på dessa data – det går snabbt och är enkelt. Men eftersom alla nyttjar samma data till sina sajter så ser jag även en del risker med att använda feeds. Jag har gjort små tester med denna form av affiliatemarknadsföring, men inget jag fastnat för. Med mer kompletta data som Andreas efterfrågar skulle jag nog tycka det vore mer intressant, då skulle man kunna göra lite mer – eller kanske inte…

Andreas har även skrivit om sin artikelkatalog som förhoppningsvis snart kommer få ett tillskott av artiklar om bingo som en del i mitt länkbyggarnovember.

Det var några av godbitarna jag läst sista veckan

Taggar:, , , , , , , , , ,

6 kommentarer

Vad tycker du?

Skriv vad du tycker här nedan eller trackbacka från din egen sajt. Prenumerera på kommentarerna.

Var trevlig, håll det snyggt, håll dig till ämnet och ingen spam tack

Du kan använda dessa taggar:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

:

:

:


«
»