«
»

BlueCow

Jag – en kombinatör!

2011.10.03 | Comment?

För en tid sedan skrev jag om mig själv som en bloggande entreprenör efter att Stefan nämnt mitt namn bland 73 andra. I den bloggningen nuddade jag vid mitt yrke, jag är sedan många år anställd som flygledare. Sedan 1997 har jag varit anställd som flygledare, ett jobb jag har trivts mycket bra med på alla sätt, även om jag på senare tid fått ett ökat intresse för att försöka avsluta anställningen och vara min egen på heltid istället. Testa mina egna vingar om man ska vitsa till det lite…

Eftersom jag även driver företag så är jag en kombinatör – vilket av språkrådet beskrivs:

En kombinatör är en person som är anställd men som också driver någon form av egen näringsverksamhet som bisyssla. Fenomenet blir vanligare för varje år och har i tidningarna beskrivits som den nya trenden i arbetslivet: att kombinera ett fast jobb och trygga inkomster med självförverkligande, kreativitet och förhoppningsvis lukrativa affärsidéer. Det bästa av två världar, helt enkelt.

För egen del kan jag skriva under på att det är det bästa av två världar! Jag har säkerheten som en fast inkomst ger mig, samtidigt som jag har friheten att själv kunna bestämma allt som egenföretagare. För min del finns det bara en nackdel och det är svårigheten att hinna med allt i företaget som jag vill – alldeles för många idéer som inte hinner förverkligas eftersom tiden helt enkelt inte räcker till. Jag är inte bara kombinatör – jag har även andra fritidsintressen, hus och allra viktigast – familj med 4 underbara barn, så tid är en konstant bristvara.

Jag har i olika perioder haft olika mycket tid att lägga på företagandet, allt ifrån ren fritid till att ha jobbat 50% arbetstid med vardera. Problemet – om man nu kan se det så – är att jag i min roll som företagare jobbar med mitt intresse, vilket gör det lite svårt att skilja på företagande och fritid. När jag läser på tex SEO-forum, ser en intressant video eller följer intressanta bloggare, jobbar jag då eller gör jag det bara för intressets skull? Detta blir lite av ett problem i min anställning eftersom jag inte kan jobba med mitt eget företag under arbetstid, vilket är en av anledningarna till att jag inte tar kunder. Det blir lite problematiskt att sköta flygplan och snacka med kund samtidigt…  Däremot att läsa bloggar istället för tidningar och böcker under de stunder inget händer känner jag själv är ok, men det blir en balansgång som förhoppningvis till största delen håller sig på rätt sida.

Vad är du som läser? Anställd, kombinatör eller entreprenör/företagare?

Taggar:,

Vad tycker du?

Skriv vad du tycker här nedan eller trackbacka från din egen sajt. Prenumerera på kommentarerna.

Var trevlig, håll det snyggt, håll dig till ämnet och ingen spam tack

Du kan använda dessa taggar:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

:

:

:


«
»