«
»

BlueCow, Webbutveckling

Outsourcing via oDesk

2011.10.04 | 5 Comments

Att ta in tillfällig hjälp har blivit allt mer vanligt för mig då jag har begränsat med tid. Eller jag skyller i alla fall på tiden, när det egentligen handlar om att andra helt enkelt skriver snabbare och bättre än mig – speciellt när det kommer till större textmassor vilket jag är i behov av nu när jag sätter upp ett helt nätverk av sajter inom samma ämne. Att skriva 500 artiklar inom ämnet bingo är ingen lätt uppgift och kan få andra till synes riktigt tråkiga saker att te sig mycket mer intressanta just då. Då är det perfekt att lämna över dessa tänkta artiklar till en eller helst flera skribenter och jag gör det gärna via oDesk.

Jag minns inte riktigt hur jag snubblade över oDesk från början, men det har blivit så att jag nyttjar tjänsten för alltfler saker som jag vill att andra ska utföra när jag själv har brist på…tid. Jag har beställt många artiklar där och några skript har jag även fått fixade. Bortsett från att man kan få en del jobb utförda till riktigt bra priser så har jag även ett skydd i och med att det är en tjänst jag köper av dem som svenskar levererar. Att de lägger på några % är det helt klart värt att slippa oroas över att Skatteverket ska tycka illa om saken. Det blir på detta sätt upp till dem som får betalt att själva redovisa sina inkomster till skattemyndigheten.

Oetiskt och uppmuntran till svarta jobb kanske någon tycker? Kanske det, men jag gör rätt på min sida och hur de som anlitas sköter det på sin sida låter jag vara upp till dem. Faktum är att flera av de skribenter jag anlitar är svenskar som finns i andra länder där jag har noll koll på skattelagstiftningen.

Jag har hittat ett flertal skribenter som jag vet levererar bra texter. Jag hade även en kille som inte levererar fler jobb till mig, men det är tyvärr något att räkna med att ibland blir det fel och då är det bara att släppa det och gå vidare. De flesta vill och kan leverera riktigt bra material – dem gäller det att måna lite extra om.

Att ge uppdrag

Min approach på det hela är att

  • se till att de får en tydlig specifikation på vad jag vill få levererat
  • försöka se till att de vågar säga ifrån om ett ämne blir för svårt att skriva om
  • vara flexibel vad gäller leveransdatum.

Jag ser hellre att jag får ett bra jobb levererat lite senare än att de ska tvingas tacka nej till jobb eller leverera ett hastverk. Om de sedan måste pressa sig i det yttersta för att skriva något alldeles för smalt ger det knappast heller ett bra resultat utan då ber jag om ett förslag hur de vill utforma artikeln eller kommer med en annan artikel de får skriva. Än så länge har det fungerat riktigt bra.

När jag får kontakt med en ny person skickar jag över en specifikation på 10 artiklar och ber om 1 artikel som prov. De får då välja fritt från de 10 jag vill ha skrivna. Denna första artikel kontrolleras noggrant vad gäller läsberhet, densitet och längd. Om jag är nöjd ber jag personen skriva resterande artiklar, vilka även de kontrolleras tämligen noggrant när de är klara. Om även dessa passerar mitt granskande öga anser jag personen godkänd för större beställningar, vilka alltid stickprovskontrolleras.

Här kan du se ett exempel på hur jag lägger upp en beställning.

 

Det är min väg till att hitta kompetenta skribenter på oDesk – komplettera gärna med dina egna erfarenheter och tankar

Taggar:,

5 kommentarer

Vad tycker du?

Skriv vad du tycker här nedan eller trackbacka från din egen sajt. Prenumerera på kommentarerna.

Var trevlig, håll det snyggt, håll dig till ämnet och ingen spam tack

Du kan använda dessa taggar:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

:

:

:


«
»