«
»

Okategoriserat

Fredagstipset: SEOsunday (eller SEOfriday)

2012.02.24 | Comment?

För flera år sedan var jag en flitig deltagare i de SEOsundays som anordnades, på den tiden främst via Bloggy. Ganska nyligen togs konceptet upp igen och tanken är helt enkelt att man arbetar med ett projekt under söndagen, det kan vara en helt ny sajt, en artikel till en befintlig sajt eller kanske lite uppfräschning “under huven” eller rentav lite ny “lack” på något gammalt projekt. Kort sagt, det kan vara vad som helst som har för avsikt att hjälpa en sajt nå bättre resultat i SERPen.

Alldeles oavsett vad man gör så är det ändå de länkar man får som kanske är det viktigaste vapnet i SERP-kriget, eftersom det ingår att man ska blogga om ett antal projekt för att få delta. Det innebär även att andra bloggar om ditt projekt, så är det 15 deltagare så får du 14 fräscha länkar till ditt projekt där du kan styra ankartexter och länkning ganska bra.

Idag sker samordningen av SEOsundays via SEO-forum och till viss del via Twitter och hashtaggen #seosunday

Jag har deltagit de senaste två veckorna med bingo-sajter eftersom jag främst jobbar i den nischen och har bloggat om det bland annat här på sajten, men har nu försökt sprida ut det även till andra bloggar jag har tillgång till.

Veckans tips – delta på söndag!

Vad menas då med SEOfriday?
Vi satt på kontoret och pratade om att det är svårt att avsätta tid en söndag med tanke på familjeliv och att helgen kan användas bättre. Spånade lite kring det och kom fram till att vi kanske skulle köra SEOfridays istället, samma idé men med slogan För oss som har råd att vara lediga på helgen.

..ändå slutade det med att jag får avsätta lite söndagstid – gissa varför 😉

Taggar:, , ,

Vad tycker du?

Skriv vad du tycker här nedan eller trackbacka från din egen sajt. Prenumerera på kommentarerna.

Var trevlig, håll det snyggt, håll dig till ämnet och ingen spam tack

Du kan använda dessa taggar:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

:

:

:


«
»