«
»

Projekt

Smink, SEO och sushi

2009.02.03 | 6 Comments

Under hösten rasade en liten  SEO-tävling Örebro-trakten. Vi är ett gäng som ses med ojämna mellanrum (alltför sällan) som vid senaste träffen spånade om vi inte skulle kunna hitta ett gemensamt projekt att jobba med och det vi kom fram till var smink.
För att komma nånvart och ha något att bygga på om/när vi skulle lansera en “riktig” sajt kom vi överens om att anordna en liten intern tävling där det gällde att ranka högst på ordet smink i Googles resultat.

Just smink var ett kalasämne eftersom ingen av oss deltagare hade minsta försprång varken med befintliga sajter eller direkta kunskaper i ämnet.

Ett antal sajter sattes upp och sedan började kampen. Deltagare och respektive sajter var:

  1. Tomaz Lavénwww.onlinesmink.se
  2. Jonny Elofsson – www.sminkklubben.se
  3. Andreas Bard – www.sminkskolan.se
  4. Jon Andersson – www.sminky.se
  5. Jag – www.smink.me

Jonny drog snart snart ifrån oss övriga, men med tiden jobbade sig flertalet ikapp och gick slutligen även förbi i precis rätt stund. Tre av oss satte upp WordPress, Tomaz tror jag hårdkodade sin och Jon var den ende som gjorde “lite mer” – en tävlingssajt där man laddar upp sin sminkbild och blir betygsatt.
Mitt egna innovativa tilltag var att utse “Årets sminkblogg”, men jag kom igång för sent för att få genomslag och lyckades dessutom reta upp ett sminknätverk eftersom “Veckorevyn redan utsett årets sminkblogg…”

I början av december var det final och jag utser alla andra till vinnare eftersom jag hamnade längst ned och långt bakom. För den som vill veta mer om exakta placeringar hänvisar jag till Jonnys eminenta postning om tävlingen. Mycket läsvärd!

Nu skriver vi februari och det är dax att betala sistaplatsen. På lördag bjuder jag övriga på sushi och råkar någon läsa detta och vill haka på (men du får betala maten själv…) så försöker vi ordna fler platser. Om det inte passar på lördag kanske det passar nästa gång vi anordnar något…

Taggar:, , ,

6 kommentarer

Vad tycker du?

Skriv vad du tycker här nedan eller trackbacka från din egen sajt. Prenumerera på kommentarerna.

Var trevlig, håll det snyggt, håll dig till ämnet och ingen spam tack

Du kan använda dessa taggar:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

:

:

:


«
»