«
»

Okategoriserat

ScrapeBox – en favorit

2011.10.18 | 8 Comments

Efter att jag skrivit lite om black hat fick jag en fråga via mejl:
”Vilket är ditt mest använda program?”

ScrapeBoxUtan tvekan kan jag svara att det är ScrapeBox, helt enkelt tack vare dess mångsidighet. Med ScrapeBox kan jag lätt hitta relaterade bloggningar att kommentera på och lika lätt ta reda på PR, dofollow/nofollow-status, antalet utgående och inkommande länkar och en hel uppsjö med andra parametrar. Jag får hundratals förslag på passande bloggar – bara att välja och vraka!

ScrapeBox kan även användas till att automatiskt kommentera eller skicka trackbacks till de bloggar man skrapat ihop, pinga inlägg, registrera RSS-flöden och en hel del annat, men för egen del är det att hitta och manuellt kommentera som gäller. Rena spam-kommentarer som inte alls passar i sammanhanget ger jag inte mycket för, men som verktyg för att hitta guldkorn är ScrapeBox suveränt!

Det Scrapebox inte klarar i sitt grundutförande finns det tillägg för, så verktyget är modulärt och kan därmed byggas om/till på det sätt man önskar. Här finns 2 tillägg som jag använder oftare än andra:

Blog analyzer som låter mig få veta vilken typ av blogg det är,  om den är öppen för kommentarer, om den använder CAPTCHA eller har annat spam-skydd

DoFollow/NoFollow-checker som helt enkelt gör vad det låter som – kollar om länkarna på sajten är det ena eller det andra

Finns det andra verktyg som kan samma saker? Japp! men av de jag kikat på är det inget som kommer i närheten av ScrapeBox. Normalpriset är $97 vilket det helt klart är värt, men vill man snåla lite så kan man använda länken från BHW och istället betala $57 (lägg dina sparade $40 som lån hos KIVA istället!)

Är man riktigt snål och ändå vill testa lite så kan man prova något av de gratis verktyg som utvecklaren av ScrapeBox bjuder på.

Free link checker för att kolla ens inlänkar

DoFollow test tool för att kolla statusen på follow

Dupe remover för att rensa bort dubbletter

 

Lära mer om ScrapeBox

Eftersom ScrapeBox är så spritt som det är finns ett antal guider på sajter, som PDFer eller videos. En del finns gratis, annat är betalmaterial. Eftersom jag själv inte har koll på vilka delar av det material jag har liggandes på hårddisken som är betalt så får jag helt enkelt hänvisa till Google som kan hjälpa till att hitta en hel del material om ScrapeBox.

Jag har läst/sett/lyssnat på ett flertal kurser, men jag vill inte peka ut någon enskild kurs/guide som den bästa och mest kompletta helt enkelt för att jag minns inte riktigt var var och en kommer ifrån… Även här kan nog Big G hjälpa till att hitta 🙂

 

Läs lite mer om ScrapeBox först, surfa sen över och handla din egen kopia – du kommer inte ångra dig!

Taggar:, , ,

8 kommentarer

Vad tycker du?

Skriv vad du tycker här nedan eller trackbacka från din egen sajt. Prenumerera på kommentarerna.

Var trevlig, håll det snyggt, håll dig till ämnet och ingen spam tack

Du kan använda dessa taggar:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

:

:

:


«
»